Telefon

+36 30 574 8548

E-mail

info@bbbeauty.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

Marianne Uhl talpreflexológus fedezte fel a talpcsakra masszázst úgy, hogy a talpon lévő csakrák érintésével tudunk hatni a testi és lelki egészségünkre.

A csakrák, a hozzájuk tartozó belső elválasztású mirigyen keresztül hatással vannak a belső szervek működésére.

A talpcsakra kezelési módszer képes a csakra energiákat befolyásolni, ezáltal harmóniát teremteni.
A csakra-energiaterületek harmonizálása által pozitív tudatállapot változás áll be. Az új és harmonikus rezgésterület nyomán mentesülünk a betegségektől, lelki összhangra teszünk szert. A talpcsakra pontok nem csak spirituális szerepük miatt fontosak az életünkben, hanem az egészség szempontjából is. A csakrák a belső elválasztású mirigyeken keresztül bizonyos belső szervek működésére is erőteljes hatást gyakorolnak. Például a torok-csakra a pajzsmirigy, torok, tüdő, állkapocs, nyakszirt és tarkóval van összefüggésben.

Finom érintésekkel, masszírozással aktivizáljuk a talpcsakra pontokat, illetve ha kell, nyugtatjuk a talpon lévő energiaközpontokat, azaz a hét csakrát. A 7 csakrán átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.
Tisztító, kiegyensúlyozó, békességet hozó terápia a talpcsakra masszázs.

A talpcsakra kezelés folyamata

A talpcsakra masszázst nem a csakrák sorrendjében végezzük – azaz sohasem a gyökér csakra területét kezeljük először, hanem a szív csakra területét, amely támogatja az egyensúly kialakítását. A talpon elhelyezkedő csakra-területeket pontosan meghatározott ideig és a helyes módszerrel masszírozzuk.
A talpcsakra terápia folyamán segítségünkre vannak a hét csakrához tartozó  illóolajok, ásványok.

A talpcsakra masszázs csendben, meditatív zene mellett zajlik.

A 7 csakra energiaközpont 

1. Gyökércsakra a hátgerinc alsó végénél helyezkedik el.

Szervei – mellékvese, a vesék, és a hátgerinc

Felelős a fizikai erőnlétünkért és vitalitásunkért. A munka, a hivatás, az energia, az aktivitás elsődleges mozgatórugója. 

Gyógyító színe – vörös, eleme a föld.

Kapcsolatunk a szüleinkkel, az ősi bizalom, a földhöz való tartozás érzése, az életfeladataink elvégzése. A vöröst a melegséggel kapcsoljuk össze. Aktiválja az életet adó energiákat. A szenvedély, a szexualitás, az erő színe. Határozottá, magabiztossá tesz, erősíti az akaraterőt, önbizalmat ad. 

Gyógyító kő – a jáspis

Akaraterőt, bátorságot kölcsönöz számunkra.
Javítja a vérellátást, serkenti a keringést. 

Gyógyító hang – Siva-Sakti-hang 

Gyógyító olaj – a lótuszolaj

 A lótuszolaj jó hatással van az ösztönökre is, így a szexuális csakrára. Segít kiegyenlíteni az energiákat, így kiegyensúlyozottabb lesz.Ellazítja az idegrendszert, így ha valami zavarja, vagy erős fájdalmai vannak, az olaj megoldást jelenthet a számára.lótusz olaj jótékony hatással van a szív- és érrendszeri panaszokra. Mivel értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, ezért hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez és ahhoz, hogy a szív- és érrendszer egészséges maradjon.
Étvágygerjesztő hatással bír, így nem csak a táplálék befogadására készíti fel a gyomrot, de javítja az étvágyat is. Az olaj ezen kívül serkenti a gyomornedvek termelését, ezért kifejezetten jótékony hatással van az inzulintól nem függő cukorbetegekre. 

Betegségek: aranyér, bélgyulladás, fogínygyulladás, gerincpanaszok,  hasmenés, székrekedés, hideg végtagok. 

2. Lépcsakra a nemi szervek magasságában helyezkedik el, a kreativitás csakrája

Irányítja viselkedésünket kapcsolatainkban, a nemi életben, és ez által a szaporodásban. A gyökér-csakrával együtt felelős az emberi szexualitás örömeiért és problémáiért. 

Gyógyító színe – a narancssárga, eleme a víz.

Az érzelmi egyensúly megteremtése, az ősi érzelmek, áramlás az élettel, a kreativitás. Szabadságra és mozgásra ösztönöz bennünket. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást. Erősíti az önbizalmat és a kezdeményezőkészséget, bátorít, jóságra és nemességre sarkall.  

Gyógyító kő – a karneol

A karneol serkenti az anyagcserét, tele van energiával, jótékony hatása van az idegrendszerre, a női szaporítószervekre, és növeli a termékenységet. Csökkenti a depressziót, és az ízületi gyulladások tüneteit. Vérzéscsillapító hatása van, serkenti a vesék működését, és meggyorsítja a sebgyógyulást. Segíti az ásványi anyagok, vitaminok felszívódását a szervezetben és biztosítja a szövetek megfelelő vérellátását. 

Gyógyító hang – a naphang 

Gyógyító olaj – a narancsvirágolaj

A narancsvirág olaja nyugtató hatású, csökkenti az érzelmi felindulást. Még a sokkos állapotba került beteg megnyugtatására is alkalmas. Eloszlatja a haragos indulatokat, enyhíti a bánatot. A narancsvirágolaj enyhíti az izmok feszültségét és görcsösségét, valamint a menstruációs görcsöket is. Élénkíti a vérkeringést és serkenti az új sejtek képződését. Ennélfogva megelőzhető vele a bőr kinyúlása miatti csúnya hegesedés. Minden bőrtípusra alkalmas. Száraz bőr esetén visszaadja a bőr egészséges nedvességét. Megnyugtatja az érzékeny és izgatott bőrt. Sőt jól kezelhető vele az ekcéma is. Zsíros, pattanásos bőr esetén is számíthatunk rá, mivel szabályozza a bőr zsírháztartását, és megakadályozza a pórusok kitágulását. Az érzékeny bőrt nem irritálja, nincs fototoxikus mellékhatása!

Betegségek: bélgörcsök, felfúvódás, gombás fertőzés, hajhullás, hereproblémák, méhproblémák, petefészek-ciszta, impotencia, a prosztata megbetegedései, mellbetegségek, étkezési zavarok, kóros elhízás, orgazmusproblémák. 

3. Köldökcsakra, vagy Napfonat (Plexux Solaris) a gyomorszáj alatt helyezkedik el

Szervei – a hasnyálmirigy, epehólyag, távolról szabályozza az idegrendszert is, hozzá tartozók még: a szem- a látás, a gyomor és a máj.

Az érzelmi érzékenység és személyes erő központja.
A köldök-csakra szenvedélyeink és saját énünk irányítója.

Gyógyító szín – a sárga,eleme a tűz

A személyiségünk kibontakozása, az önmagunk felvállalása, az intuíciónk működtetése, az élmények és az érzelmek feldolgozása, “nem”-et mondás képessége, a bátorságunk. Aktivizálja a testet és a lelket, új ötletek és új gondolatok születése,  a vidámság, a boldogság, az életöröm és a könnyedség. Felvidít, erősíti az önbizalmat, növeli a bátorságot és a tettrekészséget. Pozitív gondolkodásra és optimizmusra késztet, hatásos a félelmek, a fóbiák, az érzelmi zavarok, illetve a depresszió kezelésében.  

Gyógyító kő – a citrin

Nagyon erős védelmező kő. Tisztítja, védi auránkat, energiával tölti fel az egész szervezetet és sejtregeneráló hatása van. Növeli az önbizalmunkat, segíti az önkifejezést, és kiválóan használhatjuk depresszió kezelésére. Serkenti a hasnyálmirigy működését, megelőzi a cukorbetegség kialakulását. A Nap erejét hordozza, életörömöt közvetít és vonzza a gazdagságot, bőséget tulajdonosa számára. Méregteleníti és tisztítja a veséket, az epét és egyensúlyba hozza a pajzsmirigy működését. Erősíti az idegrendszert, megszünteti a szívproblémákat, és serkenti a csecsemőmirigy működését. Kiválóan használhatjuk székrekedés kezelésére és javítja a bőr minőségét, felveszi a harcot a narancsbőr ellen. 

Gyógyító hang – a naphang 

Gyógyító olaj – a citromolaj

Természetesen tisztítja a szervezetet és segíti az emésztést. Elősegíti az egészséges légzést, kedélyjavitó hatása van. Belső használata jó hatású lehet a szezonális légúti problémákra.

Betegségek: cukorbetegség, epepanaszok, emésztési problémák, gyomorfekély, epe és májbetegségek. 

4. Szívcsakra a szív magasságában található 

Szervei – szív, csecsemőmirigy

A szívet, a vér minőségét, és a vérkeringést irányítja, valamint az immunrendszert szabályozza. A szeretet központja.

A színe – általában zöld, eleme a levegő

Gyógyító színe – a rózsaszín és a zöld

A harmónia és a kiegyensúlyozottság megteremtése önmagunkban, a szív tulajdonságainak kibontakozása, a szeretet, együttérzés, jószívűség, önzetlenség, odaadás, a gyógyítás és a megújulás képessége.  Az általános regenerálódás, a kimerültség csökkentése. Harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát állítja helyre, javítja az önbecsülést.  

Gyógyító köve – a rózsakvarc

A rózsakvarc a szívcsakrán keresztül segít az érzelmi blokádok feloldásában, megnyitja belső kapukat, hogy a csodát, szeretetet és szerelem formájában magunkévá tehessük. Érzelmi blokkok feloldása a szerelem lelki és testi kiteljesedését segíti. Az érzelmi gátak felszabadítása a termékenységet is magában hordozza, így ez a kő terméketlenség esetén is hasznos lehet. A rózsakvarc egyéb területeken is bizonyíthatja pozitív hatásait. Mivel segít megtalálni az életben a szépséget és a szeretet lelki egyensúlyunk helyre billentése és alkotó gondolatok megtalálása terén is hasznunkra lehet ez az ásvány. Használjuk meditáció közben haragunk leküzdéséhez és szeretetünk, szerelmünk kiteljesítéséhez.

Ez a rózsaszín különlegesség testi bajainkra gyógyírt jelenthet a bőrbetegségek, asztma, allergia és vérszegénység ellen használhatjuk. Védi és erősíti a szívet, harmonizálja a szívritmust. 

Gyógyító hangja – a föld hangja 

Gyógyító olaja – a rózsaolaj

A rózsaolaj segít növelni az önbecsülést, az önbizalmat és a mentális erőt, miközben hatékonyan küzd a szorongással.Enyhíti a fájdalmat,serkenti a nemi vágyat,segíti az emésztést.
Ellazíthatja az izmokat, nyugtató hatása pedig segít a test megnyugtatásában és a normál állapot helyreállításában.A rózsaolaj segít a láz okozta gyulladások, valamint a mikrobiális fertőzések, emésztési zavarok, ízületi gyulladások, mérgező anyagok lenyelése, kiszáradás, köszvény és reuma okozta gyulladások esetén.

Betegségek: az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehérvérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv. 

5. A torokcsakra a toroknál található 

Szervei – pajzsmirigy, nyak és a száj

Irányítja a tüdőt, a hangszálakat, a hörgőket és az anyagcserét.
Elsősorban a légzéssel, a beszéddel és az önkifejezéssel hozható kapcsolatba.

Gyógyító színe – kék, eleme az éter

A kommunikáció, a hallgatás és a beszéd egyensúlya, a kreatív önkifejezés, nyitottság, közel és távol látás, függetlenség, inspiráció, a lét finomabb síkjai felé vezető út. Elégedettséget jelent, nyugtató, lazító és csillapító hatású, segít leküzdeni a félelmet, tisztává varázsolja a gondolatokat, és fokozza a kreativitást, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet. 

Gyógyító hang – a holdhang 

Gyógyító kő – a kék türkiz

A türkizt magas réztartalma miatt torok- és tüdőgyulladásnál, bronchitis és szívpanaszok ellen használják. Beszédzavarok esetén serkenti a gondolatok és érzések tiszta és konkrét kifejezését. Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a türkizt a beszédhibák (például dadogás) javítására is használhatjuk, de abban is segítségünkre van, hogy megtaláljuk a megfelelő időben a megfelelő szavakat. Lelki problémák és krízisek által okozott túlzott verejtékezés, görcsök, csillapíthatatlan étvágy, bulémia a kő segítségével korlátok között tartható. A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra van hatással.

Használat

Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is. Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére. Hatással van az ízületekre és az izmokra, jó ínszalaghúzódás, -gyulladás vagy -szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is. A türkiz segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is. Hátráltatja a hólyag- vagy vesekövek kialakulását. Használatával felszívódnak az ödémák is. Segíti a zsírégetést, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk. A türkiz erősíti a májat, a mirigyeket, a szemeket és a keringést. Segít depressziónál, kóros étvágytalanságnál (anorexia), oxigénhiánynál, vérmérgezésnél és stressznél.

A kő ereje

A türkiz nagyon erős kő, amely az érvelésben és a véleménynyilvánításban nagy segítségünkre van. A türkiz több magabiztosságot kölcsönöz és aktiválja a lehangolt és visszafogott embereket. A tartózkodó emberek feltétlenül viseljenek egy türkiz követ, vagy egy türkiz láncot a nyakuk körül önbizalmuk aktiválása érdekében. Az ég, a víz és a föld bölcsességét adja át nekünk, a hagyomány szerint a türkiz rezgése testünk körül egy erőteret képez, ami megvéd minket a gonosz hatalmaktól. Színe az érzések, a gondolatok és a tettek tisztaságára ösztönöz. Képes arra, hogy negatív érzéseinket és benyomásainkat még azelőtt szétszórja, illetve felvegye, hogy mi tudatában lennénk ennek. Ha lelkiállapotod erősen ingadozóvá válik, tartsd a kezedben 15-20 percig ezt a követ, így segít megszüntetni a stresszt, félelmet, és akár a depresszióból is kisegít.

A türkiz több tetterőt, alkotóerőt közvetít viselőjének úgy a magánéletben, mint a hivatásban. Azoknak az embereknek, akik gyakran vannak üzleti úton, a balesetek ellen védelmet jelenthet egy türkiz kő viselése. Legcsodálatosabb és legértékesebb tulajdonsága azonban az a képessége, hogy sorscsapások vagy egészségi állapotunk változása esetén figyelmeztetésként megváltozik a színe. Negatív esetben azúrkék színe elhalványul és szürkés-zöld lesz. Élénk színe napon rövid idő alatt visszatér. A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat. Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata. Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől. Hajdan a fekete mágia hatásainak kiküszöbölésére használták. A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is. 

Gyógyító olaj – a levendulaolaj

Az izmokat is ellazító levendulaolaj az egyik olyan növényi olaj, amely segít enyhíteni a fejfájást és a reumás fájdalmakat.A levendulaolaj olyan esetekben is használható fájdalomcsillapításra, mint például a rovarcsípések vagy enyhébb égési sérülések,vágások,sebek,hólyagok gyógyulásában.Allergia tüneteinek enyhítésére, szénanátha esetén mentával és citrommal együtt belélegezve tenyérből, párologtatva.

Csalánkiütés esetén antihisztamin hatásának köszönhetően csillapítja a kellemetlen viszkető érzést.

Párologtatva, belélegezve tenyérből javítja a közérzetünket. Relaxációs hatása biztosítja a pihentető alvást. Alkalmazható párologtatva, talpra, tarkora kenve. Szorongás, stressz feloldására, szív tájékra masszírozva, párologtatva, belélegezve, fürdővízhez adagolva (2-5 csepp). 

Betegség: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség. Az elnyomott érzelmek elzárhatják a torok-csakra energiáját. 

6. Homlokcsakra, vagy harmadik szem a homlok közepén, a két szemöldök között található. 

Szervei – agyalapi mirigy, agy alsó része, idegrendszer, a fül, az orr, és a bal szem irányítását végzi.

A lélek színhelye. Ez vezérli a meditációt,
az elmélkedés irányát, az intuíciót. 

Gyógyító színe – az indigókék és az ibolya. Nem tartozik hozzá elem. 

A felismerés, az intuíció, a belső értékek kifejlődése, az életünk teljességben való látása,  az égi kommunikáció. Erősíti a meditáció hatását, ösztönzi az inspirációs képességeket. Az élet értelmének a felismerését jelenti, a gyógyító erő, a misztika szimbóluma. Segít, hogy a spirituális élet mélyebb rejtelmeivel kapcsolatba kerüljünk. Az intuíció és a ráismerés területén van hatalmas szerepe. 

Gyógyító kő – a hegyi kristály

Ez maga a tiszta és erőteljes energiaforrás, amely felfogja, aktiválja, megőrzi, átalakítja, erősíti az energiát. Kirlián fotózások alkalmával a kézben tartott hegyikristállyal az energiamező legalább kétszer olyan erősnek látszik. Egyszerűen lenyűgöző!

A hegyikristály minden gyógy kövek koronázatlan királya, amely fokozza az összes többi kő hatását. Kiegyensúlyozó, nyugtató hatással bír a lélekre. Hat a szellemi kimerültség ellen. Aura tisztító, erősítő és védelmező. Növeli a kifejezőerőnket, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát, aktiválja a felettes tudatunkat. Segít a felettes énnel való összeköttetés megteremtésében, ezért kitűnően használható meditáció alatt. Szellemi fejlődésünket is segíti, illetve szellemi határaink kitágulását. Javítja az intuíciónkat, telepatikus képességeinket. Használhatjuk a tér atmoszférájának tisztítására, a káros környezeti sugárzás csökkentésére, illetve a lelki sebek gyógyítására.

A testi gyógyításban olyan széles spektrumon használható, hogy annak a felsorakoztatására oldalunk nem alkalmas, így csak egy kis ízelítőt nyújthatunk. A hegyikristály minden területre hat; gyógyító, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással. Használhatjuk szemre, bőrre, ízületre, hátra, belekre, emésztőrendszerre. Mivel a test negatív rezgéseit pozitívvá alakítja, ezért daganatos megbetegedések esetén is javasolt használata. Ha egy területre megtaláljuk gyógy kövünket, vagy a saját személyes ásványunkat, annak a hatása megsokszorozható a hegyikristály segítségével. 

Gyógyító hang – a Jupiter-hang 

Gyógyító olaj – a levendula 

Betegségek: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, látászavarok (rövid és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás) 

7. Koponyacsakra a fejtetőn, a kutacsoknál található

Szervei – tobozmirigy, felső agy, valamint a jobb szem.

A korona-csakra a legmagasabb tudati szintet szimbolizálja. E csakrán keresztül lehet felvenni Teremtőnkkel a “kapcsolatot”. 

Gyógyító színe – az arany. Eleme nincs. 

Az arany a legmagasabb szintű tudást szimbolizálja. A tapasztalatok rendszerezése után nyert bölcsességet.

Érzelmi jelentése: elmélyült önismeret, jó ítélőképesség, bizalom. Túlzott mennyiségben jelenthet önelégültséget, kapzsiságot, bizalmatlanságot, ítélkezést. A szín elutasítása bizonytalanságot, önmegvetést, önítéletet, kétségeket, zavarodottságot hozhat létre. Ez a szín felhívja figyelmünket arra, hogy tanulnunk kell hibáinkból, hiszen aki nem rendelkezik elegendő tudással, bölcsességgel ahhoz, hogy felismerje tévedései következményeit, újra és újra el fogja követni ugyanazt a hibát.

A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás,
a halhatatlanság, a dicsőség jelképe. 

Gyógyító kő – az ametiszt

 Az ametiszt a haragot és a dühöt a szeretet pozitív energiájává alakítja át. Megtanít, miként változtassunk be rögzött viselkedési mintáinkon. Lila színével koronacsakránkhoz csatlakozva nagy segítségünkre lehet stresszes időszakainkban, mivel természetes nyugtató hatással bír. Segít alvászavarok esetén is, idegrendszeri stabilizáló hatása végett. Megakadályozza a visszatérő rémálmok ismétlődését. Használjuk ezt a követ meditáció során, nagyszerű segítség az elmélyülésben, mivel az ametiszt a bennünk lakó Istennel rezonál és segít kitárni az elmét az új gondolatok előtt.

Légzési és asztmatikus problémákkal szenvedőknek is hatékony segítsége lehet. Enyhíti a torokfájást, tisztítja a vért, kiegyenlíti a vérnyomást, ill. javítja a látást, sőt színvakság gyógyítására is használják. Jótékony hatással bír a bőrbetegségekre, gyakran használják migrénes fejfájás ellen is. Erősen méregtelenítő hatású. 

Gyógyító hang – a Karuna-hang 

Gyógyító olaj – illatkeverék 

Betegségek: általában lelki, pszichés eredetű betegségek, esetleg személyiségváltozások (parkinson-kór, alzheimer-kór, depresszió, epilepszia) fordulhatnak elő.

Talpmasszázs általános tudnivalók 

A talpcsakra masszázs javallatai – alkalmazható: 

 • frissítési céllal
 • megelőzésképpen
 • állapotfelmérés céljából
 • méregtelenítésre, salaktalanításra
 • hatásmechanizmusát tekintve számos betegség esetén terápiás eljárásként
 • feszültségoldó hatású, depresszió esetén is jól alkalmazható a szorongás és félelem oldására
 • fájdalomcsillapító. 

A talpcsakra masszázs alkalmazását 1,5-2 éves kor körül elkezdhetjük és egészen idős embereknél is használhatjuk figyelembe véve a tiltó körülményeket. Természetesen kicsi gyermekeknél és idős embereknél még sokkal nagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel kell alkalmazni a talpcsakra masszázst. 

Ellenjavallt – tilos a talpreflexológia az alábbi esetekben: 

 • a várandósság időszakában (nagy tapasztalattal néhány zóna kezelhető)
 • veszélyeztetett terhesség esetén tilos
 • nagyfokú érelmeszesedés, trombózis esetén
 • magas vérnyomásnál (tapasztalt terapeuta kezelhet)
 • súlyos szív és keringési problémával küzdő, pacemakert használóknál
 • súlyos cukorbetegség fennállásakor
 • erősen visszeres, gyulladt, ödémás láb esetén
 • magas láz esetén
 • fertőző betegeknél
 • nyílt seb, gombásodás a lábon
 • sérülések, törés, ficam, üszkösödés a lábon
 • vérzéses betegségek, beleértve a menstruációt is (tekintettel a masszázs keringést fokozó voltára előidézhet egy erős menzeszt, melynek kapcsán a kezelt személy sok vért veszíthet)
 • nem javaslom a talpcsakra masszázst epe-, illetve vesekövesség esetén sem – mivel a távolhatás kapcsán a mozgások fokozódnak – a kő elmozdulhat helyéről,majd szűkebb szakaszba kerülve beékelődhet, és erős görcsöket okoz. 
 • erős idegkimerültség esetén, illetve ne beszéljünk rá olyan személyeket erre a kezelési módra, akik valamilyen oknál fogva ódzkodnak tőle, vagy elutasítják

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük