Telefon

+36 30 574 8548

E-mail

info@bbbeauty.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

…avagy, amit a géllakkról tudni kell

A géllakkok, mint körömdíszítő alapanyagok mára már meghódították a világot. Rendkívül népszerű könnyű használhatósága és tartóssága miatt. A jelenleg kereskedelemben fellelhető géllakkok mindegyike UV/LED fény hatására köt meg. Tartós mint egy zselé, viszont olyan vékony bevonat, mint egy körömlakk és használata is majdnem olyan egyszerű, mint a körömlakké.

Miért jobb a géllakk a hagyományos körömlakknál?

Sokszor bosszúságot okoz a körömlakkozás. Az ember belenyúl amikor még csak szárad és ezzel teljesen elrontja a díszítést és kezdheti elölről. Vagy amíg a körömlakk szárad, mozdulni sem lehet míg a lakk teljesen meg nem száradt. Ezzel szemben a géllakknál nem kell száradási időt várni, azonnal bele lehet bújni a cipőbe és már indulhatunk is. Nem kopik le, csak lenő. Mivel a lábon a körmünk növekedési ideje sokkal hosszabb, mint a kezünkön, ezért a lábkörmöt elég kb. 6 hetente újra géllakkozni.

Káros-e a géllakk a körömre?

A tévhitekkel ellentétben nem káros. Persze előfordul, hogy valaki allergiás rá vagy, ha lekaparja sérülhet a körömlemez, de biztosak lehetünk benne, hogy nem károsabb a szervezetünkre, mint a sima körömlakkozás. Sőt, ha azt vesszük, hogy egy géllakkozással majdnem egy hónapig bírja a körmünk, akkor el tudjuk képzelni, mennyi körömlakklemosótól óvtuk meg szervezetünket.
A cipős-, csizmás évszakokban is nyugodtan géllakkozhatunk hiszen a szakszerűen elkészített lábkörömszínezésnek télen sincs semmilyen veszélye, bármilyen anyaggal is készül (körömlakk, géllakk, zselé, porcelán). Zárt cipő esetén sem nagyobb pl. a körömgomba veszélye.
A szakemberek tudják, hogy a körömlemez elszarusodott sejtekből áll, amik nem tudnak lélegezni, nincs szükségük „pihentetésre”, vagyis fedés-mentes időszakra. Ha a láb higiéniáját betartjuk és éveken keresztül szünet nélkül mindig ki van festve a lábkörmünk, akkor sem fogja semmiféle károsodás érni.
Bátran felrakathatjuk télen is a géllakkot, csak arra figyeljünk és kérjük a szakembert, hogy rövidítse le a körmünket, hogy a zárt cipőkben ne sérüljön, ne legyen zavaró a hosszabb köröm.

Csak egy-féle géllakk van?

Nem, a gél lakkoknak több különleges csoportja is van, ami a színeket és speciális effekteket illeti. A színválasztékban találhat teli színeket (fényes és matt), neonszíneket, 3D hatású matt, fényes és metál színekben pompázó lakkokat a szivárvány minden árnyalatában. Különlegesség a thermo-lakk, amely hőmérséklet-változás hatására változtatja színét (hidegre világosodik, melegre, sötétedik).

One Step Easy géllakk:

Fixálásmentes, rugalmas, 3 perc alatt könnyedén leoldható, igazán gyorsan elkészíthető géllakk. Azoknak a vendégeknek ajánlom, akik a hagyományos körömlakkhoz hasonlóan hetente, ugyanakkor kíméletesen szeretnék cserélni körmük színét. 1 vagy 2 vékony rétegben alkalmazhatjuk. Tartóssága 8 nap.

One Step géllakk:

Ezt a géllakkot is gyorsan felvihetjük körmünkre. Vékony, maximum 2 rétegben dolgozunk ezzel az anyaggal. Fixálásmentes, rugalmas, leoldható. Oldási ideje 8-10 percig is eltarthat. Tartóssága 14 nap.

3 Step géllakk:

Nagyon tartós és kimagasló a fedőképessége, színei magas pigmentszámot tartalmaznak. Krémes állagú rugalmas és leoldható. A körömre alap zselét (Base gelt), vagy 0-ás géllakkot teszünk. Majd az alap réteg felvitele után – ha vékonyabb körömlemezzel rendelkezik a vendég – egy erősítő, de leoldható, ugyanabba a termék családba tartozó gélt alkalmazunk. A színt két rétegben festjük fel, majd top géllel zárjuk le a körmöt. Így a köröm akár több hétig is tartós marad. Oldási ideje 10-15 perc is lehet, ez az anyag vastagságától és az oldószertől is függ.

Cover géllakk:

Ezt a technikát a műkörömépítésben már igen jól kialakult, úgynevezett lenövésmentes technikának is mondhatjuk. A Cover gél egy bőr színű gél, amely a bőrünk tónusához igazodik a legjobban, hogy szinte a lenövés észrevétlen legyen.

Chameleon géllakk:

Egy olyan speciális géllakk, amely a testhőmérsékletet figyelembe véve változtatja körme színét. Más a köröm színe kézmelegen és más hűvösebb időben.

Tiger Eye géllakk:

Tigrisszem hatású géllakk, melynek, ha megmágnesezi a tetejét, akkor egy vékony csík vándorol a köröm középső felületén végig. Egy rugalmas és leoldható 3 lépéses géllakk.

Chrome géllakk:

Egy olyan egyedülálló fejlesztés, amivel körmünk fémes színek pompájában úszik. Nemcsak az ezüst, arany, króm hatást érhetjük el, de akár vörös vagy pink árnyalatban is készíthetünk króm hatású géllakkos körmöket. Rugalmas és oldható géllakk, melyet vékony rétegenként viszünk fel a körmünk felszínére. Tartóssága, ha speciális fedő réteggel növeljük akár 3 hét is lehet.

Mit ne csináljunk, ha géllakkozva van a körmünk!

Otthon soha ne vágjuk le, vagy reszeljük meg a géllakkozott körmöket! Géllakkozás során a köröm szélét is befedik gél lakkal, ezzel biztosítva az anyag tökéletes tapadását és tartósságát. Ha körömvágással, reszeléssel (esetleg körömrágással, vagy körmünk piszkálásával) megsértjük a lezárt rétegeket, akkor a géllakk sérülékeny lesz, könnyedén felválhat, vagy lepattoghat. Tartós géllakk érdekében, kerüljük az ilyesmit!

Hogyan távolítják el a géllakkot?

A géllakk oldható anyag. Leoldásához tipleoldót szoktak használni, amely acetont tartalmaz, ez pedig oldja a géllakkot. Az egyes körmöket kb. öt percig kell áztatni, majd a felázott lakkot narancspálcával vagy bőrfeltolóval le tudjuk kaparni/tolni. Ha valahol makacskodna a lakk, átitatunk egy darab vattát a tipleoldóval és rábotítjuk még egy-két percre. Érdemes a zselélakk leszedése után is bufferrel könnyedén átpolírozni a körmöket majd portalanítani. Ha ápolni szeretné a lemosott körmöket, finom mozdulatokkal dörzsölje a körömápoló olajat a körömágyba és a körömlemezbe.

Kiknek nem ajánljuk a géllakkot?

Sportolóknak, sokat túrázóknak, vagy túlzottan igénybe vett lábra nem ajánljuk, mert a sportcipő, túracipő még a natúr körmöt is sok esetben megsérti.

A tavasz és nyár közeledtével azok is elkezdik igényelni a lábköröm díszítését, akik esetleg télen erre nem gondoltak. A nyári melegben nyitott lábbelik viselésekor igen szép az ápolt, lakkozott lábkörmök látványa.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük