Telefon

+36 30 574 8548

E-mail

info@bbbeauty.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

A pedikűr általában esztétikai ez alatt azt értjük mikor a szakember hántolással és reszeléssel eltávolítja a talpakon lévő bőrkeményedést, valamint rövidíti, formázza és díszíti a körmöket. Míg a gyógypedikűr egészségügyi célokat szolgál. Gyógypedikűr például a tyúkszem eltávolítása, a megvastagodott, esetleg elszíneződött gombás köröm levékonyítása, eltávolítása, kezelése. Ha szükséges, körömprotézis készítése, a benőtt körömsarkak eltávolítása, a gyulladás csökkentése. Amennyiben otthoni, vagy orvosi kezelés is szükséges, erről a vendég teljes körű tájékoztatást kap.
Esztétikai pedikűrrel sokan foglalkoznak. A gyógypedikűr szakmával foglalkozók már jóval kevesebben.

Gyógypedikűrröshöz leggyakrabban benőtt köröm miatt mennek a vendégek. A benőtt körmök mellett sokan tyúkszemmel, szemölccsel fordulnak a pedikűröshöz. Ezt a két problémát sokan nem tudják megkülönböztetni.

Benőtt köröm

A benőtt körömnek számos oka lehet, például örökletes probléma (ez a leggyakoribb eset), nem megfelelő cipő használata, illetve, ha rosszul vágják le a körmöt.
Legtöbben nem tudják hogyan kell helyesen körmöt vágni. Egyenesen vágunk körmöt, nagyon picit lekerekítve a köröm sarkait, ez a helyes módszer.
Ha kivágjuk a köröm sarkát (lekerekítjük), ott nem védi meg semmi a lábunkat – márpedig a körömnek ez a funkciója – könnyebben megtelepednek a baktériumok és a gombák.
Ma már többféle körömszabályozás létezik a benőtt körömre, nem kell minden esetben műtéti beavatkozást igénybe venni.

Körömgomba

A gombák a körmöt az azt körülvevő bőr sérülésén keresztül, illetve a köröm és körömágy közötti nyíláson át támadják meg. A gombásodás általában egy körmön kezdődik, de később a többi körömre is átterjed majd esetleg a bőrre is. A fertőzést okozó gombák egy része a köröm széle felől, míg más gombafélék a körömágy felől fertőznek.

Tyúkszem

Másnéven szeges bőrkeményedés. Kialakulhat ortopédiai elváltozástól, de a nem megfelelő cipő viselet miatt is.  Ha a bőr tartós nyomásnak és súrlódásnak van kitéve úgy reagál a bőrünk, hogy megerősíti a külső réteget, vagyis bőrkeményedés alakul ki. Ha a nyomás továbbra is fennáll, különösen egy adott ponton, a bőrkeményedésből tyúkszem alakulhat ki, amelynek kemény magja a mélyebb, érzékeny bőrszerkezetet is eléri, így fájdalmat okoz. Ezt a magot sokszor a tyúkszem „gyökerének” is nevezik.

Szemölcs

Több mint száz vírusfaj felelős a szemölcsök kialakulásáért, legtöbbjük a HPV-k közé tartozik.
A szemölcsöket okozó vírusokat nagyon könnyen el lehet kapni. Az uszodák, strandok vizébe kerülnek a fertőzöttekről levált hámsejtekkel, és a vízben lebegve könnyedén megtalálják újabb áldozatukat. 

Bármilyen szemölcse is van, soha ne piszkálja, ne vakargassa vagy csipkedje, bármekkora is a kísértés, mert ily módon vírusok millióit viheti át más bőrfelületre, ahol újabb szemölcsök alakulhatnak ki!

Szemölcsöt pedikűrös nem kezel, bőrgyógyászhoz irányítja a vendéget!!!

Repedt sarok

A bőr rugalmasságának csökkenésével (az életkor előrehaladtával) egyre gyakoribb. Ezt sokszor sarokhasadásnak hívják. Először semmit sem jelent, csupán apró kellemetlenséget és kozmetikai problémát, de amikor a hasadások vagy repedések mélyebbé válnak (ami elhanyagolt lábnál előfordulhat), akár még az állás is fájdalmassá válhat. Ezen segít a gyógypedikűrös.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük