Telefon

+36 30 574 8548

E-mail

info@bbbeauty.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

Szikés pedikűr

A pedikűrözés egyik alapja, hogy a bőrkeményedést eltávolítsa a pedikűrös. Ezt általában szikével vagy hagyományos pedikűr eszközökkel végezzük, illetve csiszológéppel. A szikés pedikűr előnye, hogy nagyon szépen le tudják vele szedni a bőrkeményedést. Ez veszélyes lehet hiszen, ha nem hozzáértő személy kezeli a vendég lábát, egy pici mozdulattal elég mély és komoly sérülést is okozhat. A pedikűr megkezdése előtt diagnosztizálják a lábat és ez alapján megtervezik az időbeosztást és a pedikűr menetét. Ez minimum 1 óra szokott lenni. A kezelésnél a bőrtípust is figyelembe veszik mert másképpen kell szikézni egy izzadós személy talpát és másképp egy cukorbetegét.

Szikés pedikűr menete

A kezelést a láb áztatásával kezdik, áztatási idő minden bőr típusnál 2-3perc, ennyi idő alatt a lábon lévő szennyeződések leoldódnak. Ez után a bőrkeményedést eltávolítják az alábbi sorrend szerint: az öregujj szélén kezdik, majd a haránt részen, a talp külső szélén, a sarok részen lévő lapszerinti és szeges bőrkeményedést hántolják le. Körömápoló szakasz következik ezután. Ebbe a szakaszba a körmök rövidítése, formázása, szükség szerint vékonyítása, az ujjbegyeken lévő bőrkeményedés eltávolítása tartozik. A lábápoló szakaszba a krémezés tartozik. A krémet finom simító mozdulatokkal vagy masszírozással viszik fel a bőrre, ha nincs tiltó körülmény. A krémezés mindig bőrtípusnak megfelelően történik. 

szikés pedikűr

Szikementes pedikűr 

A szikementes pedikűr egy gyümölcssavas, hámlasztásos eljárás, inkább a wellnessélmények kategóriájába sorolják. Fájdalmat egyáltalán nem okoz, az anyagok többsége nagyon kellemes gyümölcs illatú. 

Szikementes pedikűr menete

Áztatás után hámlasztó gélt kennek fel a vendég lábára, ráhelyezik a kozmetikai kendőket, s fóliába bugyo­lálják. Amíg hat a gél, tökéletesen rendbe szedik a láb körmeit. Kaparóval eltávolítják a hámlasztás után a felesleges bőrt, (mivel műanyag és nem éles, semmilyen sérülést nem okoz) majd reszelővel letisztítják a talpat, bőrradírral pedig ledörzsölik az ottmaradt felesleges bőrdarabkákat. Ezután következik a bőr visszahidratálása tápláló krémmel. Aki pedig szeretne, talpmasszázst is kérhet.

callux kezelés

A szikementes kezeléssel a lábak mindössze fél óra, 40 perc leforgása alatt egészséges, szép megjelenést nyernek. Ez a professzionális lábkezelés egyszerűen, gyorsan és teljes mértékben eltávolítja a megrepedezett, megkeményedett bőrt, azonnali, meglepő eredménnyel! Ezért a szikementes pedikűr sokakban kételyeket ébreszt, hiszen tévesen az él a köztudatban, hogy alapos pedikűrt csak szikével lehet elvégezni.
A szikementes pedikűrt kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlják. Sokan úgy gondolják, hogy a talpuk rendben van, aztán mikor eljönnek egy kezelésre, meglepődnek, hogy mennyi munka van rajta és mennyivel szebb és egészségesebb lesz a lábuk. Fontos érv még a szikementes pedikűr mellett, hogy a hántolásos módszerrel szemben nem áll fenn a bőr sérülésének, a bőrkeményedés túlzott mélységben való eltávolításának esélye!
Egy kezelés után pár hónapig a megfelelő szinten tartással nem kell tartanunk a nagyobb mértékű bőrkeményedéstől (de ez persze alkatfüggő). A hagyományos eszközökkel végzett kezelésnél viszont 3-4 hetente ajánlatos ismét felkeresni a pedikűröst.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük