Telefon

+36 30 574 8548

E-mail

info@bbbeauty.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

A körömgomba ma már népbetegségnek számít. A gombás köröm hatékony kezelésével kapcsolatban számos tévhit él. A körömgombát nem elkapjuk (ép köröm nem gombásodik ugyanis), hanem az esetek nagy többségében valamilyen lábat ért trauma, sérülés miatt alakul ki. Tehát nem a személyes higiénia hiányát mutatja. A sérülés miatt a köröm elválik a körömlemeztől, így a gombának van tapadási felülete. A meleg és nedves helyet szereti és a víz, a por és a szennyeződések is kedveznek a megtapadásnak. 
Ha a köröm besárgul, megváltozik a felülete, azonban egyéb érzet nem társul hozzá, érdemes szakemberhez fordulni, ugyanis jó eséllyel körömgombáról van szó, amelynek alapvetően három fajtájával találkozunk a napi gyakorlat során: a fonalassal, a sarjadzóval és a penészgombával. A körömgomba kezelése fokozott higiéniának van kitéve, mindent gondosan fertőtlenítünk, hogy elkerüljük a további fertőzéseket.

A körömgombát csak úgy lehet kezelni,  ha az elvált a körömlemeztől eltávolítjuk a sérült körömrészt, hiszen itt tapad meg a gomba. Ezt követően egy speciális eszközzel gondosan lecsiszoljuk és kitisztítjuk a gombás részt. Amennyiben a gomba régóta megtapadt, azt havi rendszerességgel célszerű csiszolni, valamint gyógyszeres kezeléssel,  gombásodás elleni szérummal kezelni.

A tünetmenetességhez legkevesebb 8-12 hónap szükséges. Ez függ egyénenként a szervezet állapotától, a gomba fajtájától, a szétterjedés mértékétől, a házi ápolási tanácsok pontos betartásától, és ha szükséges, szakorvos bevonása – ez esetben az ő utasításainak pontos betartásától is. Nem elengedhető az életmódváltás!


FONTOS! Az elhanyagolt gombás köröm a szervezet egyéb területeire is kihat, ezért érdemes időt és energiát fordítani a kezelésre!

Gombás köröm kezelés3500 Ft/db

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük